måndag 25 juni 2018

Säsongens sista åk

Nu när vi börjar gå mot mörkare tider kommer en liten rapport om säsongens sista åk.
Kittelfjäll hade öppet liftarna lite längre än vanligt på grund av den snörika vintern. Så jag passade på att åka dit sista dagen de hade öppet, söndag 13 maj.

Efter mycket varm väder och regn hela lördagen fanns inte mycket snö kvar. Men Liftarna var öppna även om Jan Express bara var åkbar ca en tredjedel upp.

Vädret var ca 15 grader varmt och sol. Snön var extremt blöt och även fast jag vallat med 20+ valla så sög brädan fast lite här och där i snön. Men det gjorde inte så mycket, kul var det ändå.

I vissa åk var det så lite snö att man fick ta fart och glida över mossa och ris för att ta sig mellan snöfälten. I Kålårado, ett åk som jag nästan aldrig åker för att det är så lättillgängligt (= snabbt uppåkt) var snön riktigt fin men efter kanske 5 åk där gick det inte att åka mer för snöbron över en bäck hade kollapsat.

Säsongens sista åk är alltid tråkigt. För det är ju när det inte går att åka som åksuget blir som störst. Hoppas vintern 18/19 bjuder på lika fin snö. För denna säsong levererade Kittelfjäll extremt bra åk.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar