lördag 7 mars 2015

Kittelfjäll

Tre helger i Kittelfjäll med varierad åkning
 Den 27 december blev jag sugen för Kittelfjäll skröt på sin facebooksida om att dom hade mest snö i Sverige 85 cm. Det ska såklart alltid tas med en nypa salt men faktum var att i skogen till höger om liften var det säker 85 cm. Uppe på kalfjället var det inte det, där var det typ 1 cm för allt hade blåst bort. Åkningen var, med tanke på den varma hösten, riktigt bra.
Sen kom nyårs-döden. Plusgrader och regn flera dagar i rad. Jag var inte där med det sägs att snön rann av fjället.

Efter nyår kom snön tillbaka och  helgen 10-11 januari var det oväntat bra åkning. Jag hade väldigt låga förväntningar, på kalfjället fanns det fortfarande ingen snö men nere i ravinerna fanns det på de flesta ställen puder, långtifrån bottenlöst men på sina ställen upp till 30 cm. Och eftersom det var väldigt lite folk fick vi åka orört typ hela tiden.
Natten till söndag kom det lite snö och dessutom hade snön blåst omkring på fjället så söndagen var faktiskt ännu bättre. 
Vi gick ut långt till vänster om hotelliften. Där var det säkert snödjup på en meter och såklart var det orört. Början var väldigt brant och snårig, sen planade det ut mer och mer och till sist fick vi gå en bit till vägen som tog oss tillbaks till liften. Åket var bra, lite synd bara att den bra delen var så kort.

Sen har det blivit enstaka dagar i Kittelfjäll. Inga superdagar men helt ok.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar