söndag 3 februari 2019

30 cm slask

Idag var sämsta "puder-dagen" någonsin. Nere i byn hade det regnat hela natten. Enligt snörapporten på morgonen hade det snöat 30 cm på berget. Men det var 30 cm tung blötsnö eftersom fryspunkten låg ungefär på 1600 m ö.h. Så det var "puder" på kanske 1/4 av berget.

Såklart är det ju lördag också så alla, ALLA, var lediga och köade för detta "puder". Kl. 9 när liftarna öppnade var det säkert 200 pers. i liftkön redan. Men efter en halv timme kunde jag åka upp med Timber Bowl Express. Sen var det en till halvtimme för att komma upp med White Pass Chair. Där fick jag kanske 200 fallhöjdsmeter av uppkört puder.

Det enda bra åket var när jag hade lite flyt och kom upp med Great Bear Express och personalen just öppnade repet till Cedar Bowl. Där fick jag ett åk i "slaskpuder". En kvart senare var hale Cedar Bowl uppkörd, förutom Snake Ridge där det fortfarande var avspärrat.

Normalt är det inget större problem att åka i uppkört puder. Men efter som detta "puder" var så tungt och blött var det svin-svårt.

Har fått ont en fotknöl också...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar