torsdag 6 januari 2011

Den första dagen

Hej hej!
Nu har vi gjort våran första skiddag i Niseko. Det har snöat hela natten och hela dagen. Det har snöat 80 cm på 24 timmar!
Det var grymt mycket lössnö både i och utanför pisten. Tyvärr var sikten ganska dålig men det var grymt kul ändå.
Det var inga "gates" öppna till off-pisten öppna idag heller. Och är det nått man inte ska göra här så är det att ducka under rep. I Sverige gör man det hela tiden för snön är ju faktiskt vitare på andra sidan. Men gör man det här tar dom liftkortet direkt.

Resan ner gick väldigt bra. Vi började med att åka till Frankfurt för att där byta plan. Tyvärr var vårat plan lite försenat från Arlanda så det blev väldigt stressigt på Frankfurts flygplats.
Sen fick vi åka väldens största passagerarplan, en Airbus A380, till Tokyo. Den resan tog över 10 timmar. Det var ganska segt och trångt men man hade en liten skärm framför där man kunde välja mellan olika filmer, serier och musik.
När vi kom fram mötte vi upp med Jens som kom med ett annat plan från Köpenhamn.
Sen åkte vi buss från Narita till Haneda flygplats och därifrån flög vi till Sapporo.
Efter det åkte vi buss i ca 3 timmar till Niseko.
Hela resan från Lycksele till Niseko tog över två och ett halvt dygn.

Vi bor på Kanon Log House. En timmerstuga som fungerar som vandrarhem. Här bor ca 20 pers några från Norge, Australien och Japan. Vi delar rum med en kille från Japan nu men sen ska vi få ett eget rum. Boendet är enkelt men helt ok.

Japan är ett konstigt land. Alla japaner är verkligen jätte trevliga. Dom bugar och säger hej. Dom är så vänliga så man själv känner sig dum. Men många förstår väldigt lite engelska.
Vi har lite problem med vad vi ska äta. Det finns inga vettiga affärer i Niseko. Dom som finns har bara snabbmat i form av färdiga rätter för mikron eller färdig nudelsoppa. Vi siktar på att åka in till Kutchan, som är närmaste stad, för att storhandla.

Jag hade inte med kameran ut idag. Den skulle nog inte ha mått så bra av allt snö.
Men jag lägger upp några bilder. Klicka på dom för att förstora.

Flygresan till Frankfurt

Bussresan till Haneda flygplats

Richard och packning utanför Haneda

Jens och Richard läser karta


Våra sängar

2 kommentarer:

  1. fan vad nice. Man är som smått avundsjuk. Det går inte att förstora bilderna.

    SvaraRadera