fredag 13 januari 2012

P som i puder

Bästa dagen hittills! Och ribban ligger ändå ganska högt.
Toppen har varit stängd i två dagar och det har snöat ganska mycket. Idag öppnade dom upp toppen igen och jag och Jonas stod beredda vid gate 3 vid öppning. Det var ganska lite folk ute idag, vilket kan bero på att vädret inte var så bra, hög vind, snö och kallt. Jag, Jonas och kanske ett tjugotal till gick upp på toppen vid 9:30. Det blåste så mycket att man stundtals hade svårt att hålla balansen och med snowboarden fastspänd på ryggsäcken som ett segel blev det inte lättare. Sikten uppe på kalfjället var lika med noll. Så dom första hundra meterna tog vi det extremt lugnt. Sen när vi kom ner till träden kunde man njuta fullt ut. Härliga svängar i bottenlöst orört puder hela vägen ner till pistmaskins-spåer som tar en tillbaks till liftsystemet, det är grejer det!
Dom nästkommande åken åkte vi från gate 4 som ligger brevid översta liften för vi tyckte inte det var värt att gå upp på toppen när det ändå inte var nån sikt. Efter några äckligt bra åk drog Jonas hem och jag fortsatte i Miharashi, denna drömskog som alltid levererar. Än fast klockan hunnit bli eftermiddag gick det att hitta riktigt bra linjer med enormt bra snö.

Det har snöat varje dag sen jag kom hit. Det har kanske inte kräksnöat hela tiden men man har alltid fått minst 20 cm nysnö varje morgon och det ser inte ut att bli nått annat väder. Det enda tråkiga är dels att det inte är nån bra sikt vid mulet väder och att det är så förbaskat kallt när det snöar och blåser i ansiktet.

Dagens första åk

Niseko 2 from pppat on Vimeo.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar